Νέο Πρόγραμμα ανέργων Κοινωφελούς Εργασίας
 

Ξεκινάει άμεσα το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για όλους τους Δήμους της Ελλάδας, μέσω του οποίου θα προσληφθούν οι ωφελούμενοι του προγράμματος  σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.
Το πρόγραμμα απασχόλησης θα έχει οκτάμηνη διάρκεια και απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους.

Πρόκειται για το  πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων»

Η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί:

- ΔΩΡΕΑΝ Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών που περιλαμβάνει Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) (100 ώρες) και Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα (20 ώρες)  

- Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης, όπου οι ωφελούμενοι θα λάβουν ΔΩΡΕΑΝ αναγνωρισμένο κρατικό Πιστοποιητικό υπολογιστών.

Σημαντική σημείωση: Ακόμα και αν κάποιος ωφελούμενος διαθέτει ήδη πιστοποιητικό υπολογιστών, στο πρόγραμμα προβλέπεται ότι θα μπορεί να επιλέξει και να παρακολουθήσει κάποιο ανώτερο επίπεδο στους υπολογιστές από αυτό που ήδη έχει ο ωφελούμενος (συνολικά 3 επίπεδα επιλογής). Άρα ο ωφελούμενος δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία για δωρεάν κατάρτιση και Κρατική Πιστοποίηση, επιλέγοντας το αμέσως ανώτερο επίπεδο  από αυτό που κατέχει.

Η κατάρτιση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας, όπου αντί για εργασία ο ωφελούμενος τις Παρασκευές θα παρακολουθεί κατάρτιση, άρα θα εργάζεται μόνο 4 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς να χάνει από τον μηνιαίο μισθό του ή την ασφάλισή του ή από οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα.

Ωφελούμενοι είναι οι επιτυχόντες στο ανωτέρω Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης και έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης. 


Για λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με την υποβολή της αίτησης ενδιαφέροντος επικοινωνήστε μαζί μας σε κάποια από τα  παραρτήματα μας:

ΚΡΗΤΗ- ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

➤1ο Παράρτημα: Λεωφόρος Δημοκρατίας 79 (Κέντρο Ηρακλείου) – ☎ τηλ. 2810 210111
➤2ο Παράρτημα: Θερίσου 59 (Θέρισος) – ☎ τηλ. 2810 314314
➤3ο Παράρτημα: Λεωφόρος Κνωσού 224 – ☎ τηλ. 2810 328800

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :
➤1ο Παράρτημα: Κύπρου 18 (Εύοσμος) – ☎ τηλ. 2310772002
➤2ο Παράρτημα: Κανάρη 64 (Τούμπα) – ☎ τηλ. 2310772002

Για περισσότερες πληροφορίες και Αιτήσεις σχετικά με το νέο πρόγραμμα επικοινωνήστε με τα παραπάνω τηλέφωνα.

 
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα :

* Όνομα ΙΩΑΝΝΗΣ
* Επώνυμο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
* Πατρώνυμο ΓΕΩΡΓΙΟΣ
* Ημερομηνία Γέννησης ηη/μμ/εεεε
 
* Κινητό
 
* Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας email:

 
Όλα τα στοιχεία με * είναι υποχρεωτικά

• Όλα τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά για την συμμετοχή σας και τον σωστό υπολογισμό της μοριοδότησης σας. Αίτηση με ελλειπή στοιχεία δεν γίνεται δεκτή.
• Η ορθή συμπλήρωση στοιχείων θα πιστοποιείται με τη έγκριση σας με την προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών.
• Η μη ύπαρξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ αποτελεί λόγο μη αποδεκτής αίτησης.
Αν όλα τα στοιχεία είναι σωστά συμπληρωμένα πατήστε:
 
 
   
αρχική | η εταιρεία μας | νέα - ανακοινώσεις | προγράμματα | επικοινωνία
σχεδιασμός - ανάπτυξη ENTERCITY